All about CUET

Modified on Tue, 14 Oct at 1:20 PM

Q1). Where can I see the schedule/dates of the SimCUET Mock Tests?

Answer -The schedule/dates of SimCUET Mock Tests can be accessed in the notification tab on the students' myIMS portal. It will be released in a Phased Manner. Join the CUET Telegram channel  - https://telegram.me/+duRve1Pu9j83ZThl for more information.


Q2). Will I be notified when SimCUET Mock Tests are released?
Answer -
Students will be notified before each SimCUET Mock Test is released through batch-specific WhatsApp groups and CUET Telegram channel  - https://telegram.me/+duRve1Pu9j83ZThl


Q3). Can I take the SimCUET Mock Tests from my Android/iPhone?
Answer - Students can attempt the SimCUET mock test at their home using a Laptop/desktop on the myims portal - https://myimsv3.imsindia.com/. SimCUET Mock test cannot be taken from Android/iPhone.


Q4). Forgot password. How should I retrieve/change the password to myIMS portal?
Answer - On https://myimsv3.imsindia.com/, students can retrieve/reset their password using the ‘Forgot password’ option.


Q5). How can I contact the CUET faculty in case there is a problem or query?
Answer - You can book a Myplan session through your myIMS portal. It helps you to draw a Personalized Study Plan & Application Strategy. You can ask any question to the mentor regarding your query.


Steps to follow.

Steps - myIMSPortal > Myplan Tab > Select Center > Select Mentor > Select  Virtual / In Centre > Available Date > Available  Time >  Book Slot

Myplan sessions are one-on-one mentoring sessions with an IMS Mentor. 

An automated Google Calendar invite will be created for the slot selected by you.

This is applicable for both in-Center and virtual slot bookings. The virtual slot booking will additionally have a Google Meet link where the mentor and the student can connect for the myPlan session.

You will be able to book the mentor session once the mentor opens the slots.


Q6). What subjects are covered in IMS CUET online coaching?

Answer -

StreamSubject
CommerceMaths
Economics
Accounts
Business Studies
SciencePhysics
Chemistry
Biology
Maths
ArtsGeography
Psychology
History
Economics
Political Science



Q7). Where can I find recorded Lectures of (Live-Online Sessions)?
Answer - Steps to follow - myIMSPortal > Home Tab > Scroll Down > Channel > Completed 


Q8). When is the CUET exam conducted?
Answer - Exam date may vary. Initially National Testing Agency (NTA) conducts the CUET exam in MAY.

Refer to the Grad School Zone for more information - https://gradschoolzone.imsindia.com/dl/list_of_colleges















Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select at least one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article